Onze winkels Onze winkels Onze openingstijden Openings tijden Vind jouw winkel Vind jouw winkel Onze horeca

De AaBe-Dag: van textielfabriek naar winkelcentrum

Op zaterdag 21 september is het dan eindelijk zo ver! De AaBe-Dag zal worden gevierd in winkelcentrum AaBe Fabriek. Deze dag staat in het teken van jong en oud, en iedereen die nieuwsgierig is naar de geschiedenis van de AaBe Fabriek. De AaBe-Dag belooft een dag vol leuke, unieke en bovenal interactieve ervaringen te worden!

We verwelkomen iedereen om 11.00 uur in ons unieke AaBe Café, het café voor één dag. Onder het genot van een hapje en drankje, met de burgemeester en wethouders, wordt de dag geopend. Vandaaruit zullen we een uitgestippelde route bewandelen langs de activiteiten in de passage, die speciaal gericht zijn op de geschiedenis van de AaBe Fabriek. Vervolgens lopen we door naar de kelder, waar een prachtige foto expositie over de oude AaBe fabriek te bewonderen is. Daarnaast kunt u ook meteen de oude kelder van de fabriek bekijken, pas op dat je niet verdwaalt! Als klapper op de vuurpijl zullen we de tour eindigen bij een AaBe pronkstuk, waarvan we erg trots zijn die te mogen verwelkomen op het AaBe terrein!

Van 12.00 tot 16.00 uur zullen diverse workshops plaatsvinden:

  • Schilderworkshop, waarbij iedereen een gedeelte aan het totale kunstwerk kan bijdragen. Het uiteindelijke kunstwerk krijgt een mooi plekje in de AaBe Fabriek.
  • Mobiel naaiatelier, hierbij zal de naaimachine aangedreven moete worden door te fietsen, zodat de naaisters jouw kleding kunnen vermaken. Hierbij worden oude AaBe dekens gebruikt om bijvoorbeeld een gat in jouw broek weer dicht te maken. Zorg dus dat je beschadigde kleding meeneemt!
  • Creatieve workshop, waarbij zowel volwassenen als kinderen aan de hand van oude AaBe dekens mooie dromenvangers kunnen maken.

De gehele dag zal worden verzorgd door vriendelijke hostesses, steltlopers en de Flageoletteszullen muziek verzorgen. Uiteindelijk krijgt elke bezoeker een mooi aandenken van deze dag. Wij hebben er zin in, en we hopen jullie ook! Tot 21 september!

WANTED, voor de AaBe-Dag op 21 september!
  • Heeft u bij de AaBe textielfabriek gewerkt of kent u nog oud-werknemers?
  • Heeft u nog oude materialen afkomstig uit de AaBe Fabriek thuis liggen?
  • Heeft u nog bijzondere verhalen over de vroegere AaBe Fabriek?