Onze winkels Onze winkels Onze openingstijden Openings tijden Vind jouw winkel Vind jouw winkel Onze horeca
Terug naar overzicht

Haal het buitengevoel in huis!

Wil je het ultieme buitengevoel in je eigen woonkamer ervaren? Creëer dan je eigen urban-jungle met natuurlijke materialen als hout, rotan, leer en katoen. Zo breng jij buiten naar binnen!

Groen in huis
Word jij ook zo blij van de groene walhalla’s die je vaak voorbij ziet komen op Pinterest en Instagram? In een handomdraai verander je jouw woonkamer in een gezellige, groene oase. Je kunt natuurlijk een muur groen verven, maar wat dacht je van hippe, groene meubels en accessoires? Een donkergroene fauteuil geeft jouw interieur een natuurlijke retro look. Als finishing touch kun je de woonkamer aankleden met veel planten. Zo zorg je voor de ultieme ‘tuinsfeer’. De planten kun je kwijt op tafels en bijzettafels, maar ook op de grond of hangend aan een macramé touw . Speel ook met de formaten van de planten en creëer een heuse plantenjungle in je woonkamer.

Materialen combineren
Om een natuurlijke sfeer te creëren in je huis kun je gebruikmaken van materialen die uit de natuur komen. Heb je, naast de voor de hand liggende materialen zoals hout en leer, ook weleens gedacht aan sisal (tropisch touwachtig vezel), staal, katoen, rotan en kurk? Op deze manier ontstaat er een robuuste, bijna industriële stijl. Door leer te combineren met staal ontstaat er een mooie materialenmix met veel contrast. Het resultaat? Industrieel, en toch eigentijds. Het is leuk om deze verschillende materialen met elkaar te mixen. Om ervoor te zorgen dat het niet een té donker geheel wordt, is het belangrijk dat er genoeg licht is in de kamer. Heb je weinig licht van buitenaf? Werk dan met spiegels om de ruimte groter en lichter te laten lijken.

Accessoires
Oké, het groen is aanwezig en je hebt gespeeld met verschillende materialen. Nu is het tijd voor de accessoires! Ook hier kun je lekker mixen en matchen met allerlei materialen. Een houten bijzettafeltje in een natuurlijke vorm op een wit vloerkleed van schapenhuid zorgt voor een knusse uitstraling. Je waant je onmiddellijk in de blokhut van een Franse houthakker.

Benieuwd hoe deze groene stijl bij jou thuis staat? Ga dan snel naar de AABE Fabriek en shop de look!

 Bron: Leen Bakker

Deze artikelen vind je bij:

Leen Bakker