Onze winkels Onze winkels Onze openingstijden Openings tijden Vind jouw winkel Vind jouw winkel Onze horeca
Terug naar overzicht

Wie Aa zegt moet ook Be zeggen

In de terugkerende reeks ‘wie Aa zegt moet ook Be zeggen’ gaan we in gesprek met de verschillende ondernemers, managers en werknemers van de AaBe Fabriek. Want naast het hoe, wat en waar, vinden wij het heel belangrijk dat jullie ook het ‘wie’ achter de Aabe Fabriek kennen. Wie zijn die mensen die hun ondernemingen geopend hebben in de AaBe Fabriek en er nu elke dag staan om jullie, de bezoeker, van alle gemakken te voorzien?

Amanda Geurts ; Jong begonnen en veel ervaring opgedaan

Amanda Geurts, eigenaar van Amanda’s Hair & Cosmetics, zit al 25 jaar in het vak. Amanda was een vroege leerling op school, toen haar diploma haalde was ze nog te jong voor een vervolgopleiding. Ze is toen avondcursussen gaan volgen en is, op 17-jarige leeftijd, op de markt gaan staan. Eerst in dienst van haar tante, maar kort daarna met eigen kraam.

Op de markt
Ze is op de markt, samen met haar zus, begonnen met badgoed en ondergoed. Hier bleek niet zo veel vraag naar te zijn én een groot deel was seizoensgebonden. Ze zijn uiteindelijk bij een groothandel uitgekomen die partijengoederen verkocht, hier heeft Amanda ook haar man leren kennen. Van daaruit zijn ze begonnen met de verkoop van partijgoederen bestaande uit, onder andere, shampoos en cosmeticagoederen. Stukje bij beetje kwamen daar ook steeds meer kappersproducten bij en is ze uitgebouwd richting ‘hair & cosmetics’. Amanda is daardoor ook weer cursussen gaan volgen, over het kappersvak.

Amanda staat inmiddels al een tijdje niet meer op de markt. Met twee winkels, een webshop is het al druk genoeg. Er zijn momenten geweest dat ze 17 keer op de markt stond in twee weken tijd, maar die tijd is voorbij. “Dat is met kinderen ook niet te doen” lacht ze.

Eerdere winkels
Amanda’s Hair & Cosmetics heeft eerst een winkel gehad aan het Koningsplein, maar die werd te klein. De huidige winkel in het AaBe complex is bijna dubbel zo groot, 150m2. Ook heeft ze een tijdje een winkel gehad in de Rooipannen, maar die werd overgenomen door de school zelf. In dit pand zit ze al sinds 2015, het begin van de AaBe Fabriek. Toen werd er nog volop gebouwd en gesloopt en waren er nog niet veel winkelpanden af. Amanda vond het altijd erg leuk om te zien hoe de AaBe Fabriek, winkel voor winkel, is uitgegroeid tot wat het vandaag de dag is.

Voor wie is de winkel?
Nu levert ze zowel aan particulieren en kleine thuiskapsters als aan grotere kapperszaken. Je kunt hier binnenlopen om “even een dingetje te kopen”, of als kapper om een grote partij af te nemen. Het concept van Amanda’s Hair & Cosmetics is simpel. Producten van hoge kwaliteit aanbieden voor een lage prijs. De spullen die een drogisterij of supermarkt niet in het assortiment heeft en die bij de kapper vaak heel duur zijn; daarvoor moet je bij Amanda’s Hair & Cosmetics zijn.

Deze artikelen vind je bij:

Amanda’s Hair & Cosmetics