Onze winkels Onze winkels Onze openingstijden Openings tijden Vind jouw winkel Vind jouw winkel Onze horeca
Terug naar overzicht

Wie Aa zegt moet ook Be zeggen

In de terugkerende reeks ‘wie Aa zegt moet ook Be zeggen’ gaan we in gesprek met de verschillende ondernemers, managers en werknemers van de AaBe Fabriek. Want naast het hoe, wat en waar, vinden wij het heel belangrijk dat jullie ook het ‘wie’ achter de Aabe Fabriek kennen. Wie zijn die mensen die hun ondernemingen geopend hebben in de AaBe Fabriek en er nu elke dag staan om jullie, de bezoeker, van alle gemakken te voorzien?

Stefan is filiaalmanager bij de BCC en inmiddels al 18 jaar werkzaam in de consumentenelektronica.
Wij gingen met hem in gesprek.

Wie is Stefan?
Stefan is dus de filiaalmanager van deze BCC-vestiging. Maar hij is, uiteraard, niet begonnen als filiaalmanager. Nee, hij is als jongeman onderaan begonnen. Als stagiaire. Destijds nog bij Megapool, een elektronicaketen die later overgenomen is door BCC. Zijn werkzaamheden bestonden toen voornamelijk uit het uitruimen van de vracht, vegen en opruimen. Gelukkig hoeft hij, nu hij filiaalmanager is, dat soort dingen nu niet meer te doen, toch? Fout, Stefan vindt het juist ontzettend belangrijk dat ze de winkel met zijn allen draaien. Hij probeert dus ook bij alle processen betrokken te blijven.

“Daarmee creëer je de beste sfeer in de winkel.”

Hij is als manager dus echt niet vies van een beetje sjouwen of stofzuigen!


BCC
BCC heeft meer dan 60 vestigingen door Nederland heen, die vallen allemaal onder één paraplu. Heb je, bijvoorbeeld, een product bij BCC in Breda gekocht dan kun je die ook in BCC Tilburg ruilen. Ondanks dat grote aantal winkels is die in Tilburg toch bijzonder. Het is namelijk de eerste BCC-winkel binnen het nieuwe concept. Nieuw schapmateriaal, nieuw promotiemateriaal en nieuwe signings. Ook is de routing verdwenen. Voorheen werden de winkels ingericht met een bepaalde route in gedachten, als je die liep, dan zag je de hele winkel. Maar de moderne consument laat zich niet meer zo makkelijk leiden. Het resultaat? Een hele frisse winkel met een open en ruime uitstraling.

Hiervoor werkte Stefan in Oosterhout, maar toen hem gevraagd werd om deze winkel te openen wist hij dat hij deze kans moest aanpakken.
“Het is een kans die je niet vaak krijgt; een winkel verhuizen en verbouwen, omdat ze vaak lange tijd op dezelfde plek zitten. Tel daar nog eens bij op dat dit het eerste filiaal in het nieuwe concept zou worden, dan snap je dat dit echt een unieke kans was.”

 

De AaBe Fabriek
Toen ik aan Stefan vroeg wat hij van de AaBe Fabriek vindt, viel hij meteen met de deur in huis:
“Fantastische locatie, ik geloof er heilig in. De combinatie van dagelijkse shopping met weekend shopping vind ik een hele prettige. Ook de combinatie van veel én gratis parkeren werkt erg goed. Bij een meubelboulevard is het doordeweeks een stuk rustiger, doordat mensen hier ook hun dagelijkse boodschappen kunnen doen is er constant reuring. Er komen wel eens mensen binnengelopen met winkelwagentjes van de Jumbo om ‘gewoon even te kijken’. Dat was wel even wennen aan het begin, maar het is eigenlijk heel leuk. We hebben geleerd om ook die klant te omarmen.”

Mist de AaBe Fabriek nog iets volgens Stefan? Niet echt. Wel zou hij het fijn vinden als er nog een winkel in ‘zijn’ rij komt die veel mensen trekt. Hij wil het eigenlijk niet toegeven, maar een Action zou heel fijn zijn.

Toekomst
Inmiddels is Stefan alweer bezig met de volgende stap in zijn carrière; regiotrainer. Als regiotrainer train je nieuw personeel en leid je werknemers op voor andere functies. Hij deelt die job nog wel met zijn huidige baan, hij staat namelijk ontzettend graag in de winkel. Hij doet het niet voor niks al 18 jaar, het is deel van wie hij is. Met een leuk team op de vloer staan en met mensen werken, dat doet hij het liefst.

 

Deze artikelen vind je bij:

BCC
WANTED, voor de AaBe-Dag op 21 september!
  • Heeft u bij de AaBe textielfabriek gewerkt of kent u nog oud-werknemers?
  • Heeft u nog oude materialen afkomstig uit de AaBe Fabriek thuis liggen?
  • Heeft u nog bijzondere verhalen over de vroegere AaBe Fabriek?