Onze winkels Onze winkels Onze openingstijden Openings tijden Vind jouw winkel Vind jouw winkel Onze horeca
Terug naar overzicht

Wie Aa zegt moet ook Be zeggen

In de terugkerende reeks ‘wie Aa zegt moet ook Be zeggen’ gaan we in gesprek met de verschillende ondernemers, managers en werknemers van de AaBe Fabriek. Want naast het hoe, wat en waar, vinden wij het heel belangrijk dat jullie ook het ‘wie’ achter de Aabe Fabriek kennen. Wie zijn die mensen die hun ondernemingen geopend hebben in de AaBe Fabriek en er nu elke dag staan om jullie, de bezoeker, van alle gemakken te voorzien?

Henk Martens van Henders & Hazel en XOOON; omgeschoold naar interieur expert 

De omschakeling
Henk Martens werkt inmiddels al bijna vier jaar bij Henders & Hazel en XOOON. Daarvoor zat hij in de ‘groene’ wereld. Hij werkte bij verschillende bloemisten en tuincentra, maar hij merkte dat zijn interesses begonnen te verschuiven. Steeds meer begonnen meubels hem te interesseren, het mooier maken van huizen. Hij is zich er toen in gaan verdiepen en het actief op gaan pakken door een opleiding interieur styling te doen. Ondertussen heeft hij gesolliciteerd bij Henders & Hazel en XOOON waar hij werd aangenomen. Hij is toen begonnen als verkoper en in de loop der jaren doorgegroeid naar teamleider.

Wat is wat?
Toen hij begon had hij zijn opleiding al bijna afgerond, maar het vak, het verkopen, dat leer je natuurlijk pas écht in de praktijk. Door het werk bij Henders & Hazel en XOOON heeft hij zich goed kunnen ontwikkelen. Maar hoe zit dat eigenlijk met Henders & Hazel en XOOON, twee winkels onder één dak? Niet helemaal verteld Henk, het zijn twee merken onder één dak. Henders & Hazel is landelijk en onderscheidt zich met veel hout en rijke stoffen. XOOON is wat strakker en gedurfder ‘dare to be different’ is het slogan. Beiden merken bieden betaalbare kwaliteit aan.

Henk denkt dat die merken heel goed in de AaBe Fabriek passen. Het AaBe pand bevat veel oude elementen die zijn aangevuld met moderniseringen. Denk bijvoorbeeld aan de fabriekshal, of de verschillende ‘oude’ muren. Die combinatie van oud (klassiek) en nieuw (modern) vind je bij Henders & Hazel en XOOON ook, aldus Henk.

Gezelligheid en drukte
Hij vindt de AaBe Fabriek sowieso wel een fijne plek om te zitten. Henk merkt dat het er steeds drukker wordt en dat steeds meer mensen het winkelcentrum weten te vinden. En als mensen komen voor hun dagelijkse boodschappen, dan lopen ze toch vaak binnen bij een van de woonwinkels, uit nieuwsgierigheid. Dat ze dan vaak niks kopen stoort Henk niet, hij geeft graag advies en vanaf dat moment weet de bezoeker wel dat ze er zitten.

Altijd open voor advies 
Want dat is een groot deel van zijn werk, meedenken met de klant. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat iemand een bankstel heeft gezien bij vrienden en dat die daar heel mooi stond, maar dat betekent niet dat diezelfde bank overal mooi staat. Henk gaat graag in gesprek met klanten om erachter te komen hoe hun woonruimte er uitziet. Welke kleuren zijn aanwezig, hoe valt het licht en hoe groot is de ruimte? Zo kan hij klanten goed adviseren en eventueel alternatieven bieden.  Alles is in de winkel ook te customizen, andere stof, kleur of zitting? Geen probleem.

Het is voor Henk de sfeer in de AaBe Fabriek die het uniek maakt, de geschiedenis die eraan vast zit. Dat vinden mensen leuk. Ook komen er wel eens senioren binnenwandelen met verhalen over hoe ze er vroeger zelf gewerkt hebben, die hoort Henk met veel plezier aan. Kom vooral eens langs om te kijken wat ze te bieden helpen, ze helpen je bij Henders & Hazel en XOOON graag.

 

 

Deze artikelen vind je bij:

Henders & Hazel XOOON wonen