Onze winkels Onze winkels Onze openingstijden Openings tijden Vind jouw winkel Vind jouw winkel Onze horeca
Terug naar overzicht

Wie Aa zegt moet ook Be zeggen

In de terugkerende reeks ‘wie Aa zegt moet ook Be zeggen’ gaan we in gesprek met de verschillende ondernemers, managers en werknemers van de AaBe Fabriek. Want naast het hoe, wat en waar, vinden wij het heel belangrijk dat jullie ook het ‘wie’ achter de Aabe Fabriek kennen. Wie zijn die mensen die hun ondernemingen geopend hebben in de AaBe Fabriek en er nu elke dag staan om jullie, de bezoeker, van alle gemakken te voorzien?

Harry Broers komt uit Tilburg, is getrouwd, vader van vier kinderen en is sinds 1 april 2019 eigenaar van Intertoys XL in de AaBe Fabriek. Van Intertoys was hij geen vreemde, zijn familie zit al 45 jaar in het bedrijf. Hij is ooit begonnen met een ‘winkeltje’ van 164 vierkante meter in Tilburg Noord. Nu zit hij in de grootste speelgoedwinkel van Tilburg, midden in de AaBe Fabriek.

“Intertoys was destijds gewoon de beste speelgoedorganisatie om in te zitten. Mijn ouders hadden lange tijd een Intertoys, dus ik was er geen vreemde van. Ik heb op mijn 23ste Intertoys op het Pieter Vreedeplein opgestart. Later heb ik er ook een Intertoys in Goirle bij genomen. Een paar jaar geleden heb ik het filiaal aan het Pieter Vreedeplein verkocht en ben ik alleen met Goirle doorgegaan. Zo’n 6 maanden geleden heb ik de Intertoys XL in de AaBe Fabriek overgenomen.”

De Intertoys XL is in 2016 opengegaan, maar Harry zit er pas sinds april in. Hij heeft het over kunnen nemen uit het faillissement van Intertoys. Dat dat moeilijk ging worden wist hij, je vult namelijk niet zomaar een winkel van 1000m², zeker niet wanneer de overkoepelende organisatie failliet is.

Hij heeft zelf meteen contact gezocht met alle leveranciers; dat lukte aardig. Trots verteld hij dat hij geen problemen heeft met leveranciers of met het vullen van zijn winkel.

Een grote winkel dus, én goedgevuld. Maar waar vul je zo’n groot oppervlak dan mee?
“Complete collecties. Neem bijvoorbeeld het spel ‘Ticket to Ride’, wij hebben niet alleen het basisspel en de populairste uitbreiding, maar het basisspel en alle uitbreiding. Dat doen we bij alles. Die luxe hebben we in deze winkel, we hoeven geen concessies te doen in ons assortiment, dat zorgt voor een ontzettend breed en compleet assortiment. Wij richten ons ook hoofdzakelijk op fysiek speelgoed, minder op multimedia.

Momenteel is Harry, als eigenaar, vooral bezig met het inkopen. Het nieuwe seizoen komt eraan en dat is, zeker met de feestdagen in het verschiet, altijd een uitdaging. Hoe je bepaalt wat je in de winkel neerlegt?
“Gevoel. En kijken naar historie. Je weet wat je in het verleden hebt verkocht dan kun je ook wel inschatten hoe bepaalde dingen het in de toekomst gaan doen.”

De AaBe Fabriek heeft volgens Harry een hele andere dynamiek en beleving dan andere winkelcentra. Er wordt veel aandacht gevestigd op de historie van het pand. “Dat doen ze goed bij de AaBe Fabriek en dat zie je ook echt niet overal!”

 

Deze artikelen vind je bij:

Intertoys XL