Onze winkels Onze winkels Onze openingstijden Openings tijden Vind jouw winkel Vind jouw winkel Onze horeca
Terug naar overzicht

Wie Aa zegt moet ook Be zeggen

In de terugkerende reeks ‘wie Aa zegt moet ook Be zeggen’ gaan we in gesprek met de verschillende ondernemers van de AaBe Fabriek. Want naast het hoe, wat en waar, vinden wij het heel belangrijk dat jullie ook het ‘wie’ achter de Aabe Fabriek kennen. Wie zijn die mensen die hun ondernemingen geopend hebben in de AaBe Fabriek en er nu elke dag staan om jullie, de bezoeker, van alle gemakken te voorzien?

Justin; Je bent bij ons altijd welkom als je advies nodig hebt.

Justin is 25 jaar oud en durft zich na 23 jaar in onze mooie stad wel een échte Tilburger te noemen. Ik denk dat we het daar allemaal wel over eens kunnen zijn. Sinds twee jaar staat hij in de Roobol in de AaBe Fabriek, de winkel zelf zit er tweeëneenhalf jaar, Justin staat dus al bijna vanaf het begin op de vloer. Als verkoper. Momenteel is hij in opleiding tot filiaal manager zodat hij aan het roer kan staan van zijn eigen winkel. Het liefst wel deze Roobol want hij zou graag in zijn eigen stad blijven werken.

Roobol
Roobol is een familiebedrijf met 39 winkels in Nederland dat al zo’n 72 jaar bestaat. Ze opereren vooral in het westen van het land, het filiaal in de AaBe Fabriek is het meest zuidelijke filiaal dat ze hebben. Ondanks de grootte van de keten is de sfeer gemoedelijk en is er veel sprake van persoonlijk contact, ook tussen bijvoorbeeld directrice en verkoper.

Roobol is een vloer- en raamspecialist. Ze verkopen verschillende soorten vloeren zoals, onder andere, vinyl, tapijt of marmoleum. Daarnaast richten ze zich op zonwering en gordijnen. Ze hebben genoeg in huis om een volledig huis aan te kleden.

 

De AaBe Fabriek
Lang, lang geleden – zo’n 15 jaar – heeft Roobol nog in het oude gedeelte van de AaBe Fabriek gezeten. Dat liep helaas niet zo goed als gehoopt waardoor ze daar uiteindelijk zijn vertrokken. Toen er sprake kwam van de huidige AaBe Fabriek is er door Roobol een onderzoek gestart is werd er gekeken of er de mogelijkheid was om terug te keren. Dat bleek zo te zijn en de nieuwe locatie heeft aangeslagen. Het gaat goed met het filiaal.

Het filiaal is namelijk in trek. Zo krijgen ze regelmatig complimenten van klanten over hun locatie en heeft de directrice, mevrouw Roobol, zelfs gezegd dat dit de mooiste winkel is die ze hebben. Dat komt volgens Justin waarschijnlijk door het hoge pand en het vele natuurlijke daglicht: “Klanten vinden het prettig om meer te hebben dan alleen kunstlicht wanneer ze bijvoorbeeld naar stalen kijken.”

Ook is Justin te spreken over de combinatie van oud en nieuw in de AaBe Fabriek. Waar veel winkelcentra tegenwoordig voor modernisatie gaan heeft AaBe het nostalgische en de geschiedenis goed behouden. Zo zie je in de winkel nog duidelijk de oude fabrieksmuur en is er een expositie in de Aabe Fabriek over de geschiedenis van het pand.

 

Een echte verkoper
Justin heeft in zijn tijd bij de bouwmarkt en supermarkt geleerd dat hij van contact met klanten het meest geniet. En dan vooral in een functie waarin hij aan directe verkoop doet. Met de klant om de tafel en ze helpen om de perfecte aankoop te doen. Toen bij Roobol een vacature openstond voor verkoper heeft hij direct gesolliciteerd, anderhalve week later stond hij al in de winkel. Nu is hij kei tevreden, zowel over Roobol als over zijn werkzaamheden bij de winkel.

Als laatste, en misschien wel als belangrijkste, wil Justin nog zeggen: “Je bent als klant bij ons altijd welkom als je advies nodig hebt. Dus kom lekker langs voor een kop koffie en een gezellig gesprek”.

 

Deze artikelen vind je bij:

Roobol