Onze winkels Onze winkels Onze openingstijden Openings tijden Vind jouw winkel Vind jouw winkel Onze horeca
Terug naar overzicht

Wie Aa zegt moet ook Be zeggen

In de terugkerende reeks ‘wie Aa zegt moet ook Be zeggen’ gaan we in gesprek met de verschillende ondernemers van de AaBe Fabriek. Want naast het hoe, wat en waar, vinden wij het heel belangrijk dat jullie ook het ‘wie’ achter de Aabe Fabriek kennen. Wie zijn die mensen die hun ondernemingen geopend hebben in de AaBe Fabriek en er nu elke dag staan om jullie, de bezoeker, van alle gemakken te voorzien?

Mark Aarts; van weekendhulp tot regiomanager.

Mark Aarts is regiomanager zuid voor Buitenhof Tuinmeubelen. Een écht familiebedrijf met haar roots in Brabant. Buitenhof is begonnen in Brabant en is toen langzaam steeds groter geworden. Inmiddels hebben ze winkels door heel het land en zelfs een aantal in België. Maar ondanks deze groei blijft het familiaire erg belangrijk voor het bedrijf. Ze willen nooit vergeten dat ze een familiebedrijf zijn. In de winkels én op het hoofdkantoor werkt dan ook ontzettend veel familie en familie van familie. Dat voelen de klanten ook terug in de zaken. Het draait niet om keiharde ketengerichtheid, ze behouden de eigen identiteit van een familiebedrijf.

Buitenhof is dus een echt Brabants bedrijf. En ze hebben bijna altijd een winkel in Tilburg gehad. Eerst in de buurt van de Veldhovenring, maar dit was niet de ‘perfecte’ plek voor Buitenhof. Er was weinig lichtinval en niet veel parkeermogelijkheid. Beiden belangrijk voor een tuinmeubelspecialist. Nadat ze daar weg zijn gegaan hebben ze lang gezocht naar een nieuwe locatie. De AaBe Fabriek zagen ze gelijk als een ontzettend mooi kans. Een winkelcentrum waar ze goed inpassen. Het huidige winkelpand heeft ontzettend veel lichtinval aan beiden kanten en er is meer dan genoeg parkeermogelijkheid. En, voegt Mark nog toe, “Tilburg is gewoon een stad waar we moeten zitten.”

 

Iets moois van je tuin maken

Het werk is voor Mark erg divers. Hij mag dan wel regiomanager zijn, hij staat ook ‘gewoon’ in de verkoop. Bij Buitenhof doen ze het met zijn allen, dat hoort bij het familiaire van de keten. “Schouders eronder en werken. Het is superleuk om producten te verkopen, mensen komen met een bepaald gevoel binnen en daar hoort een beleving bij. Ze willen van hun tuin iets moois maken. Daar proberen we in de verkoop ook in mee te gaan. Mensen komen hier om iets te kopen dat ze leuk vinden, het zijn producten waar je een gevoel bij krijgt.

Het grootste voordeel van Buitenhof is volgens Mark de grote keuze die je als klant hebt, samen met het ‘mix and match’ concept. Je zit niet vast aan een bepaalde opstelling, iedere stoel kan bij iedere tafel. Maar het gaat nog verder dan dat, je hebt materiaal- en kleurkeuze bij veel verschillende producten. En bij sommige tafels kun je zelf kiezen tussen verschillende tafeltoppen. Dat is uniek aan Buitenhof.

 

Carrière

Mark is zelf begonnen als weekendhulp bij Buitenhof, bij de oude winkel in Tilburg. Eerst alleen sjouwen en vegen, later is hij daar langzaam een beetje bij gaan verkopen. Een tijd later is hij er twaalf jaar tussenuit gegaan om vervolgens toch weer terug te keren naar het oude nest. Dat was wel even wennen, Buitenhof was flink gegroeid en had inmiddels haar eigen merk ‘Life’. Het bedrijf was gelikter en had een betere bedrijfsstructuur. Inmiddels heeft hij zijn draai alweer gevonden. “Er gebeuren mooie dingen in het bedrijf.”

 

De AaBe Fabriek

Mark vindt vooral de herkenbaarheid van de AaBe Fabriek top. En het feit dat je er met zo veel andere winkels zit. “Veel vestigingen van Buitenhof Tuinmeubelen zijn standalone locaties waar je naartoe moet rijden, het is dan een stuk lastiger om mensen naar je winkel te krijgen dan hier.”
De directeur was destijds ook erg trots op de nieuwe locatie. “Hij liet foto’s van de plannen en van de mooie schoorsteen zien en vertelde enthousiast over het verhaal achter de AaBe Fabriek.”

Al met al vindt Mark dat AaBe een goede mix aan winkelaanbod huisvest. “Er is weinig leegstand en ze zijn allemaal tegelijkertijd open. Het is goed om met zijn allen die lijn te trekken.”

 

Deze artikelen vind je bij:

Buitenhof Tuinmeubelen