Onze winkels Onze winkels Onze openingstijden Openings tijden Vind jouw winkel Vind jouw winkel Onze horeca
Terug naar overzicht

Wie Aa zegt moet ook Be zeggen

In de terugkerende reeks ‘wie Aa zegt moet ook Be zeggen’ gaan we in gesprek met de verschillende ondernemers, managers en werknemers van de AaBe Fabriek. Want naast het hoe, wat en waar, vinden wij het heel belangrijk dat jullie ook het ‘wie’ achter de Aabe Fabriek kennen. Wie zijn die mensen die hun ondernemingen geopend hebben in de AaBe Fabriek en er nu elke dag staan om jullie, de bezoeker, van alle gemakken te voorzien?

Leo van Anrooij is verkoper bij Pronto in de AaBe Fabriek waar hij dagelijks met het grootste plezier al zijn klanten van het beste advies voorziet.
We gingen met hem in gesprek. 

Leo van Anrooij is in oktober 2016 begonnen bij Pronto. Hij heeft hiervoor altijd al in de meubelen gezeten, dus hij wist wel wat het vak inhield. Toch is het bij iedere winkel weer anders, je moet wennen aan het segment, de indeling van de winkel en de strategie. Gelukkig werd hij bij Pronto door een ontzettend fijne groep met open armen ontvangen. “Ik voelde me eigenlijk meteen thuis, alsof ik in een warm bad terecht kwam.”

Pronto wonen is, volgens Leo, nou eenmaal een fijne en gezellige winkel. Sfeer en beleving is belangrijk. Die uit zich in het assortiment zelf, maar ook de aankleding van de winkel is hierin belangrijk. “Daar zorgen onze stylistes voor. Die zijn constant bezig om de winkel te voorzien van de optimale sfeer. We werken met het hele team samen om iets succesvols te maken van de winkel, dat vinden we echt belangrijk. Mensen moeten hier het gevoel hebben dat ze écht op hun gemak kunnen winkelen.”

‘Pronto’ betekent snel weet Leo mij te vertellen. Ze kunnen namelijk vrijwel alle producten direct leveren aan hun klanten. Handig! Daarnaast maakt Pronto gebruik van een afhaalformule. Je kunt je meubels vaak direct komen ophalen met de leenbus van Pronto. De sfeer van Pronto is ‘landelijk’, maar biedt toch voor ieder wat wils.

Voorheen heeft Leo bij Betermeubel gewerkt in Baarle-Nassau, zo’n 20 jaar. Dat was de enige grote meubelzaak in die buurt, de mensen die daarheen kwamen, kwamen heel doelbewust om meubels te kopen. Dat is in de AaBe Fabriek wel anders.
“Hier komen vaak mensen langs die, bijvoorbeeld, naar de Blokker of Boerenbond zijn geweest. De vraag is dan of ze ook echt op zoek zijn naar meubels. Het is dan belangrijk om ze de juiste vraag te stellen. Je wilt aangeven dat je er bent om ze te helpen, maar je wilt ze ook niet te veel pushen. De mensen moeten namelijk wel het gevoel hebben ze hier ook gewoon even rond kunnen kijken.”

Het advies gedeelte vindt Leo het leukste aan zijn werk. “We moeten de klanten in onze winkel kunnen lezen; door ze open vragen te stellen beginnen ze vanzelf met praten. Aan de hand van die informatie baseren we vervolgens ons advies. Dat adviseren vind ik het mooiste dat er is. Wanneer de mensen dan met een blij gezicht en een goed gevoel naar buiten lopen, dan ben ik echt tevreden.”

Leo is, naar eigen zeggen, een echt vakman. Hij zit dan ook al jaren in het vak. Hij vindt het ontzettend belangrijk om plezier in zijn werk te hebben, en dat heeft hij nog steeds!

“Als je zelf plezier hebt in je werk, dan straal je dat ook uit naar je klanten!”

 

 

Deze artikelen vind je bij:

Pronto Wonen