Onze winkels Onze winkels Onze openingstijden Openings tijden Vind jouw winkel Vind jouw winkel Onze horeca
Terug naar overzicht

Wie Aa zegt moet ook Be zeggen

In de terugkerende reeks ‘wie Aa zegt moet ook Be zeggen’ gaan we in gesprek met de verschillende ondernemers, managers en werknemers van de AaBe Fabriek. Want naast het hoe, wat en waar, vinden wij het heel belangrijk dat jullie ook het ‘wie’ achter de Aabe Fabriek kennen. Wie zijn die mensen die hun ondernemingen geopend hebben in de AaBe Fabriek en er nu elke dag staan om jullie, de bezoeker, van alle gemakken te voorzien?

Stelle Fietsen, de nieuwste aanwinst in het AaBe complex. De heren, Daan en Robert, hebben me te woord gestaan er verteld over zichzelf, Stella Fietsen en hun visie op de AaBe Fabriek.

De heren
Daan is 20 jaar oud en woont in Tilburg. Hij is inmiddels ruim drie maanden werkzaam bij Stella fietsen. Vlak na de opening is hij er begonnen. Hij studeert nog, technische bedrijfskunde, en was op zoek naar een bijbaan waar je écht iets aan hebt op je cv. Nadat hij links en rechts wat kleine bijbaantjes had gedaan belande hij bij Stella Fietsen. Het werk sluit goed aan bij zijn studie en werken in de sales is goed voor je communicatieve vaardigheden. “Ik kreeg de mogelijkheid om hier te werken en heb die met beiden handen aangepakt.”

Robert heeft vroeger altijd in Veenendaal gewoond en heeft daar op de markt gestaan. Ook een stukje verkoop dus, wel iets anders dan hier, maar verkoop desalniettemin.

“Ik werk graag met mensen. Ik was op zoek naar nieuw werk en kwam Stella Fietsen tegen. Ik kwam er vrij snel achter dat het meer was dan ‘slechts’ bestellingen plaatsen. Het is echt vak apart. Ik ben me toen, voornamelijk in mijn eigen tijd, gaan verdiepen in verkoop. Verkoopboeken lezen en cursussen nemen. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen, na enkele maanden was ik al filiaalverantwoordelijke.”

Nieuw concept
En hoewel Robert, in al zijn bescheidenheid, beweert niet de beste verkoper te zijn, is hij ook zeker niet slecht. Stella Fietsen heeft hem niet voor niets dit nieuwe filiaal toevertrouwd. Een van de eerste filialen van de keten in het nieuwe concept. De winkel heeft een speelse, doch strakke look gekregen. Ook zijn de fietsen gecategoriseerd op behoefte, bijvoorbeeld ‘avontuurlijk’ of ‘scholier’ wat zorgt voor nog meer winkelgemak.

De heren vinden het leuk om mensen te overtuigen van Stella Fietsen, maar sales kan ook frustrerend zijn. Bijvoorbeeld wanneer je veel tijd steekt in een klant en ze uiteindelijk geen aankoop doen. Heel erg vinden ze dat overigens niet hoor: “Dat hoort er natuurlijk ook bij” lachen ze “maar wanneer je mensen helpt aan het juiste product is dat natuurlijk een win-win, dat heb je het liefst.”

 

De AaBe Fabriek
Ze denken dat de AaBe een goede locatie is. Ze vinden het moeilijk om het met grote zekerheid te zeggen, zo lang zitten ze er immers nog niet. Er zijn aan de ene kant dagen dat er goed verkocht wordt, aan de andere kant moeten ze soms nog wennen aan de ‘AaBe-klant’. “Die mensen hebben dan een bed gekocht, of boodschappen gedaan en komen alleen even kijken. Die zijn natuurlijk ook heel welkom, maar je verkoopt er wel minder snel aan. Maar als ze geweest zijn – al is het maar om te kijken – dan weten ze in ieder geval dat we hier zitten. Dan weten ze ons in de toekomst ook nog te vinden.”

Over het pand zijn ze ook erg enthousiast. “Je ziet wel eens van die leegstaande oude, historische panden die lang leegstaan en dan gesloopt worden. Zonde. Je kan zo’n pand beter in ere herstellen en er een nieuw jasje omheen doen. Dat hebben ze hier heel goed gedaan.”

Maar onder aan de streep hebben ze vertrouwen in de AaBe Fabriek en in dit filiaal. De bekendheid mag nog wel wat groeien, maar de potentie is er. De stille droom van de beiden heren? Dat dit filiaal in de top van Stella filialen komt te staan. “Daar gaan we keihard voor.”

 

Deze artikelen vind je bij:

Stella fietsen