Onze winkels Onze winkels Onze openingstijden Openings tijden Vind jouw winkel Vind jouw winkel Onze horeca
Terug naar overzicht

Wie Aa zegt moet ook Be zeggen

In de terugkerende reeks ‘wie Aa zegt moet ook Be zeggen’ gaan we in gesprek met de verschillende ondernemers van de AaBe Fabriek. Want naast het hoe, wat en waar, vinden wij het heel belangrijk dat jullie ook het ‘wie’ achter de Aabe Fabriek kennen. Wie zijn die mensen die hun ondernemingen geopend hebben in de AaBe Fabriek en er nu elke dag staan om jullie, de bezoeker, van alle gemakken te voorzien?

Tessa Lemmens van Perry Sport. Een doorgewinterde retailvrouw

Tessa heeft altijd al in de retail gezeten. Ze is 8 jaar lang storemanager geweest van een kledingzaak, maar ze roestte hier een beetje vast. Toen heeft ze voor een andere uitdaging gekozen; Perry Sport. Eerst was ze storemanager in Tilburg, later in Nijmegen en Eindhoven. Toen kwamen er geruchten dat er een nieuwe Perry Sport zou komen, in de AaBe Fabriek. Langzaam werd duidelijk dat ze interesse hadden in Tessa om de winkel mee op te starten.

Voor Tessa was dit een thuiswedstrijd, ze is een Tilburger die in Goirle woont. De AaBe Fabriek ligt dan natuurlijk mooi in het midden. Ze ging in het nieuwe filiaal graag de uitdaging aan om iets nieuws op te zetten, toen ze erin konden moest de vloer nog uitharden. Ze hadden daarna twee weken om goederen te ontvangen, uit te pakken en te beveiligen. Daarna was er nog één week op alles op te hangen, in te delen en om de poppen aan te kleden. Dat was krap! “We maakte lange dagen met het team, maar dat was wel leuk. Bijkomend voordeel; iedereen die er nu werkt was er ook echt vanaf het begin bij.”

Opening
De avond voor de opening waren ze klaar. “Die opening was wel een hele ervaring. Er waren mensen van het hoofdkantoor, we kregen bloemen en een speech”. Door de andere ondernemers van de AaBe Fabriek zijn ze ook heel leuk ontvangen. Iedereen kwam even langs om ‘hoi’ te zeggen. “Het wordt toch je buurtje”. Zo kregen ze een bos bloemen van de winkeliersvereniging, koekjes van de Leenbakker en chocolade van de Big Bazaar. “Je komt bij de AaBe Fabriek echt bij een familie binnen, je wordt gelijk goed opgevangen en iedereen helpt elkaar onderling.”

Locatie
Voor Perrysport is dit filiaal bijzonder, het is namelijk de eerste die ze openen in 12 jaar. En het is ook de eerste die volledig in de nieuwe stijl was. Tessa is blij met haar locatie in de AaBe Fabriek. “De locatie is mooi en rustig, er is veel parkeergelegenheid en het licht is ideaal. Door de daken komt veel licht naar binnen, waardoor je je nooit opgesloten voelt.” De ondernemers maken de AaBe Fabriek ook bijzonder volgens Tessa. Iedereen is erg betrokken, veel meer dan op andere winkellocaties. De ondernemers samen zijn de AaBe Fabriek. Samen zorgen ze ervoor dat de AaBe Fabriek gevonden wordt.

Want de AaBe fabriek moet nog wel echt herontdekt worden, denkt Tessa. De locatie bij de Piushaven biedt meer kansen dan elders, de haven is immers booming. Maar als je acht jaar geleden tegen een Tilburger zei dat dat het er nu zo uit had gezien in de Piushaven en bij de AaBe, dan hadden ze je nooit geloofd. Dat de Aabe Fabriek blijft groeien twijfelt Tessa niet aan “Over vijf jaar is het hier nog groter, en zijn de bezoekersaantallen flink gestegen”.

Als laatste wil Tessa nog extra benadrukken hoe warm de ontvangst hier was dat ze kreeg van de andere AaBe ondernemers, dat ze zin heeft om verder te gaan en dat ze van deze Perry Sport echt een succes wilt maken. Ze heeft vertrouwen in de combinatie AaBe Fabriek en Perry Sport.

Deze artikelen vind je bij:

Perry Sport