Onze winkels Onze winkels Onze openingstijden Openings tijden Vind jouw winkel Vind jouw winkel Onze horeca
Terug naar overzicht

Blog Pronto Wonen: Salontafels in alle maten en vormen

De salontafel is tegenwoordig meer dan zomaar een tafel. Waar vroeger de salontafel als functioneel meubelstuk in de woonkamer stond, om drinken of snacks op te serveren, is het tegenwoordig ook een plek in de woonkamer waar je je eigen smaak en creativiteit kan laten zien.

Speelse uitstraling
Hoewel een klassieke rechte tafel nog steeds niet weg te denken is uit ons woonbeeld, geven verschillende hoogtes in de eetkamer een dynamisch beeld. Zet er een bijvoorbeeld een poef bij waar een dienblad op kan worden neergezet. Dit is geeft een speelse uitstraling en functioneert ook als extra zitplaats. Of een mooie mand met deksel waarin de variatie van tijdschriften, een mooie plant of kussens in opgeborgen kan worden. De keuzes zijn eindeloos, de enige beperkende factor is je eigen fantasie.

Bijzettafels
De ouderwetse bijzettafel staat er niet zomaar meer bij. Bij gebrek aan ruimte kiezen mensen er steeds vaker voor om geen eettafel meer aan te schaffen. Meerdere bijzettafels bij elkaar kunnen net voor dat ontbrekende speelse effect zorgen. Is de salontafel dan helemaal passé? Natuurlijk niet! De salontafel van nu heeft veel meer een decoratief aspect.

Salontafel

Decoratie
Op de salontafel mag tegenwoordig meer staan dan een koffiekopje. Denk aan een grote vaas met mooie bloemen of een schaal met meerdere kaarsen erop. Heb je meer ruimte? Dan komt bijvoorbeeld een mooie robuuste salontafel goed tot zijn recht. Vergeet niet dat je in een handomdraai met een grote hoeveelheid accessoires een andere uitstraling kunt geven aan je salontafel.

Keuzes
Het klinkt makkelijk, even een poef hier of een mand, daar maar welke kleuren passen bij je interieur? Heb je voldoende licht en rust in huis? Of wil je juist helemaal uit de ban springen met net iets fellere kleuren? Je moet altijd rekening houden met de ruimte en de inrichting ervan. Vind je het lastig om dit allemaal zo even te kunnen oplepelen? De Pronto stylistes helpen bij het maken van inrichting keuzes.

Bron: Pronto

Deze artikelen vind je bij:

Pronto Wonen