Onze winkels Onze winkels Onze openingstijden Openings tijden Vind jouw winkel Vind jouw winkel Onze horeca
Terug naar overzicht

Tover de kinderkamer om tot tienerkamer

En dan is het moment daar… Na de zomervakantie gaat je kind naar de middelbare school. Je dochter of zoon is een heuse tiener geworden. Tijd om de inrichting daarop aan te passen. Hoe richt je een leuke tienerkamer in? Leen Bakker legt het je uit! Volg deze checklist en je zit altijd goed.

Tijd voor de grote verandering: een tienerkamer

Checklist van kinderkamer naar tienerkamer

1. Groter bed
2. Grotere kast
3. Plek om te relaxen
4. Kindertafel/bureau
5. Opbergruimte
6. Andere kleuren op de muur en nieuwe raamdecoratie

tienerkamer

Bed en kast in een tienerkamer

Een tienerkamer kun je verdelen in drie zones. Een slaapplek, relaxplek en werkplek. Een tienerkamer inrichten betekent in eerste instantie kiezen voor een groter bed. Niet alleen voor je zoon of dochter maar ook voor vrienden en vriendinnen die onverwachts blijven slapen. Want tieners zijn gek op logeerpartijtjes. Ideaal voor logees is het Vipack bed Alex met rolbed. Het stoere bed met industriële look heeft onder het bed een handig rolbed dat gebruikt kan worden als opberglade of als logeerbed.

Bekijk ook eens de bijbehorende kledingkast. Want grote jongens, en met name meiden, gaan meer kleding dragen die meer ruimte inneemt dan toen ze nog op de basisschool zaten.

Time to relax!

Tieners hechten waarde aan een plek om te relaxen. Een plek waar ze kunnen hangen met vrienden en vriendinnen, een boek kunnen lezen, muziek kunnen luisteren of filmpjes op hun iPad kunnen kijken. Een zitzak is dan een uitkomst. Zet er meerdere bij elkaar en je kinderen zullen je dankbaar zijn. In plaats van een zitzak kun je ook kiezen voor verschillende sierkussens en plaids bij elkaar. Kortom: tipitent eruit, zitzak en kussens erin!

Kinderbureau en bureaustoel

Niet vergeten: je zoon of dochter krijgt straks huiswerk mee naar huis. Investeer daarom in een goed bureau en een ergonomische bureaustoel. Hoe leuker de plek, des te leuker het is om huiswerk te maken. Maar houd het rustig en zorg voor weinig afleiding. Het Vipack kinderbureau Alex is ontzettend stoer. Het bureau uit de Alex-collectie is volledig vervaardigd uit massief grenen en beschikt over drie handige lades om al je bureauspullen in op te bergen.

Kies voor een verstelbare bureaustoel. Tieners groeien als kool en op deze manier groeit de stoel mooi mee. Maak de werkplek af met een metalen bureaulamp met helder gericht licht. Ideaal voor als er ’s avonds nog huiswerk moet worden gemaakt.

Opbergruimte in een tienerkamer

Ouder worden betekent ook minder speelgoed maar jammer genoeg niet minder troep. Zorg daarom voor genoeg opbergruimte, zodat opruimen ook leuk en gemakkelijk wordt. Bijvoorbeeld met lades onder het bed of, meer decoratief, in een stoere metalen draadmand.

tienerkamer

Andere kleuren op de muur en raamdecoratie

Van kinderkamer naar tienerkamer betekent ook andere kleuren op de muur en voor de ramen. Stoerder en volwassener. Bekijk de kant-en-klare rolgordijnen en geef de toekomstige tienerkamer in een handomdraai een nieuwe uitstraling.

Nog een laatste tip: overleg van tevoren wel met je zoon of dochter. Tieners weten heel goed wat ze wel en niet willen. Maar dat wist je vast en zeker al ;-).

Bron: Leen Bakker

Deze artikelen vind je bij:

Leen Bakker