Onze winkels Onze winkels Onze openingstijden Openings tijden Vind jouw winkel Vind jouw winkel Onze horeca
Terug naar overzicht

Wie Aa zegt moet ook Be zeggen

In de terugkerende reeks ‘wie Aa zegt moet ook Be zeggen’ gaan we in gesprek met de verschillende ondernemers, managers en werknemers van de AaBe Fabriek. Want naast het hoe, wat en waar, vinden wij het heel belangrijk dat jullie ook het ‘wie’ achter de AaBe Fabriek leren kennen. Wie zijn die mensen die hun ondernemingen geopend hebben in de AaBe Fabriek en er nu elke dag staan om jullie, de bezoeker, van alle gemakken te voorzien? 

Kim van Sluisveld is 28 jaar oud, gelukkig getrouwd en inmiddels al tweeënhalf jaar werkzaam bij Meesterbakker van Iersel. Kim woont al vanaf kleins af aan in Tilburg en sinds een jaar heeft ze samen met haar man en hond (genaamd Bink), een huis gekocht in Tilburg-Noord.

Kim werkt graag bij Meesterbakker van Iersel aan de AaBestraat. “Mijn drijfveer is de interactie met de klant, daar haal ik positieve energie uit.” Aldus Kim. Meesterbakker van Iersel is al vanaf de opening van winkelcentrum AaBe Fabriek op het terrein gevestigd.  In het jaar 1946 werd het familiebedrijf ‘Bakkerij van Iersel’ opgericht en zijn met 14 winkels in de groot-regio Tilburg een graag gezien ambachtelijk bedrijf én vertrouwd in het straatbeeld van Tilburg en omstreken. Met gepassioneerde bakkers, bezorgers en winkelmedewerkers die klantvriendelijkheid en de kwaliteit van het product hoog in het vaandel hebben staan zijn zij allen nauw betrokken bij het bakken van dagverse lekkernijen.

Schoon en netjes
Een ideale werkplek voor Kim, zo blijft. Ze vertelt dat er met veel zorg en aandacht wordt gewerkt in de bakkerij en de winkel. “Dat is iets wat ik enorm belangrijk vind. De werkomgeving moet schoon en netjes zijn. De kwaliteit van het product moet hoog zijn. Het is van belang dat klanten speciaal voor jou kiezen. Ons brood, gebak en worstenbrood kent vele fans. Daar is Kim erg blij mee.

Door het diverse aanbod vindt ze de de AaBe Fabriek een goede locatie. “Iedere Tilburger komt wel eens langs. Zo praat je met veel verschillende mensen.” Meesterbakker van Iersel verkoopt AaBe brood, om hun waardering voor deze plek in de vorm van een product te uiten. “Het is een stevig stuk brood met zonnebloempitten, noten en rozijnen. Lekker voor bij een kaasplankje en een goed glas wijn, maar dat is bijna alles natuurlijk.” Vertelt ze met een knipoog.

De karakteristieke balans tussen de moderne winkels en de oude fabriek vindt ze het meest waardevol aan het AaBe gebied. Kim hoop dat in de toekomst deze plek zal blijven groeien. Volgens haar zou er nog een slager en een pinautomaat bij mogen komen. “Dan is deze plek compleet.”

De beste eigenschap van de AaBe Fabriek
Toen we aan haar vroegen of ze de beste eigenschap van het AaBe terrein wilde benoemen, was haar antwoord: “De overzichtelijkheid. In de binnenstad van Tilburg vind je veel verschillende soorten ondernemingen bij elkaar, wat het aanbod aanzienlijk vergroot, maar wel erg uiteenlopend is. De AaBe fabriek straalt rust en overzicht uit en er zijn altijd voldoende en gratis parkeerplekken. Je merkt dat er goed is nagedacht over de indeling. Het past.” Mede hierdoor heerst er een zeer aangename sfeer tussen de verschillende winkeliers en dat voelt de bezoeker. Als je iets nodig hebt, dan hoef je het simpelweg te vragen. Iedereen is erg behulpzaam. Er worden diverse gezamenlijke evenementen georganiseerd waarbij de klant van de AaBe Fabriek altijd centraal staat.

Toekomst
De toekomst ziet er rooskleurig uit voor Meesterbakker van Iersel en de AaBe Fabriek, beide historisch en nu ook toekomstgericht aan elkaar verbonden. Dit tot groot genoegen van de Tilburgse bezoekers!

Deze artikelen vind je bij:

Meesterbakker van Iersel