Onze winkels Onze winkels Onze openingstijden Openings tijden Vind jouw winkel Vind jouw winkel Onze horeca
Terug naar overzicht

Wie Aa zegt moet ook Be zeggen

In de terugkerende reeks ‘wie Aa zegt moet ook Be zeggen’ gaan we in gesprek met de verschillende ondernemers, managers en werknemers van de AaBe Fabriek. Want naast het hoe, wat en waar, vinden wij het heel belangrijk dat jullie ook het ‘wie’ achter de AaBe Fabriek leren kennen. Wie zijn die mensen die hun ondernemingen geopend hebben in de AaBe Fabriek en er nu elke dag staan om jullie, de bezoeker, van alle gemakken te voorzien? 

Deze keer maken we kennis met Koen van den Hurk, filiaalmanager van het Jumbo filiaal op de AaBe Fabriek sinds december 2019. Koen heeft heel zijn leven lang al in supermarkten gewerkt en heeft van zijn passie zijn werk gemaakt. We spraken hem over zijn carrière bij Jumbo en zijn inzichten over de AaBe Fabriek.

Koen is opgegroeid in de supermarkt, “mijn vader is ondernemer geweest en had zelf twee Jumbo vestigingen. Als klein mannetje ben ik altijd aanwezig geweest en hielp ik mijn vader mee. Toen ik zelf wilde gaan werken, ben ik bij twee andere supermarkt organisaties (C1000 en Albert Heijn) begonnen om te kijken of ik dit wel echt leuk vond.” Koen heeft van kinds af aan altijd al een link met Jumbo gehad, door zichzelf te verdiepen in de andere organisaties is hij erachter gekomen dat dit ook echt zijn passie is.

Doorgroeien binnen Jumbo
Koen is inmiddels doorgegroeid tot filiaalmanager. Om deze stap te kunnen maken heeft hij de opleiding Small Business en Retail Management gevolgd. “Doorgroeimogelijkheden worden erg gestimuleerd door Jumbo, daarom heeft zij de Jumbo Academy opgericht. Opleidingen via Jumbo Academy worden volledig gefinancierd door Jumbo. Ze hebben samenwerkingen met het ROC en Avans Hogeschool. Hierdoor krijg je na het afronden ook een erkend diploma.”

“Op dit moment zijn er vijf van onze medewerkers bezig met een opleiding via Jumbo Academy. Het is de bedoeling dat zij uiteindelijk op mijn stoel of misschien wel op het hoofdkantoor terecht komen.” Ze zijn binnen Jumbo ook altijd op zoek naar medewerkers die de ambitie hebben om door te groeien.

Maak van boodschappen doen een feestje
“Bij Jumbo zijn we elke dag bezig om van boodschappen doen een feestje te maken. We krijgen dan ook veel vrijheid om de winkel op zo’n manier in te richten, dat het voor de klant leuk is om bij ons boodschappen te doen.” Dit doen ze bij Jumbo AaBe op veel verschillende manieren. Zo hebben ze nog niet zo heel lang geleden een grote bloemenafdeling toegevoegd. “De klant vraagt hiernaar, dus dan voegen we dat toe. Ik vind het leuk dat we zelf ondernemerschap mogen tonen en hiermee inspelen op de wensen en behoeften van de klant. Dat maakt mijn werk elke dag weer een feestje.”

Waarom AaBe Fabriek?
Toen Koen besloot om weer de overstap naar Jumbo te maken, begon hij als filiaalmanager bij een wat kleiner filiaal in Haaren. Na een tijdje hier gewerkt te hebben was hij toe aan een grotere uitdaging. “Ik ben met mijn operationeel manager in gesprek gegaan om te kijken naar welke winkel nu het best bij mij past. Jumbo AaBe was een winkel die iemand zocht zoals ik en ik zocht een winkel zoals AaBe. Het is een mooie winkel met leuke klanten op een tof winkelcentrum. Dit sluit goed bij mij aan.”

Wat Koen uniek vindt aan de AaBe Fabriek? “De combinatie van de winkels, je kunt er terecht voor je dagelijkse boodschappen. Het zijn winkels die elkaar aanvullen en versterken, wat voor een bepaalde aantrekkingskracht zorgt voor de bezoekers van de AaBe Fabriek en dat vind ik tof om te zien.” Ook de sfeer tussen de ondernemers is goed, “je merkt echt dat het mensen zijn die het leuk vinden om er elke dag weer voor de klant te staan.”

Bezoekers
“Het type bezoeker op de AaBe Fabriek is heel divers”, geeft Koen aan. Doordeweeks zien ze een ander soort klant dan in het weekend. “In het weekend zijn er veel passanten die voornamelijk voor de woonwinkels komen en dan snel een boodschap bij ons doen. Doordeweeks zien we veelal onze vaste klanten, het is erg divers. Dat maakt deze winkel ook zo mooi, veel verschillende soorten mensen over de vloer.”

Wij vroegen aan Koen of dat zij voor de vaste klanten een speciale actie of iets dergelijks hebben. “Nog niet, maar heel binnenkort wel. We gaan een programma uitrollen dat zich richt op de vaste klant. Ik mag er nog niet te veel over vertellen, maar ze kunnen via dat programma leuke extra’s verdienen.” Houd hiervoor dus de Facebookpagina van de AaBe Fabriek in de gaten!

Toekomst bij de AaBe Fabriek

“Het is niet zozeer dat de AaBe Fabriek nog iets mist. Waar ik wel verandering in zou willen zien is de samenwerking tussen ondernemers. Ik denk dat we heel veel dingen los van elkaar doen, terwijl we beter onze krachten kunnen bundelen.”

“In de toekomst wil ik ervoor zorgen dat we samen met de andere ondernemers de AaBe Fabriek op de kaart zetten. Voor Jumbo ligt onze aandacht vooral op het ervoor zorgen dat we elke dag een mooie winkel voor de klant hebben staan.”

Deze artikelen vind je bij:

Jumbo