Onze winkels Onze winkels Onze openingstijden Openings tijden Vind jouw winkel Vind jouw winkel Onze horeca
Terug naar overzicht

Wie Aa zegt moet ook Be zeggen

In de terugkerende reeks ‘wie Aa zegt moet ook Be zeggen’ gaan we in gesprek met de verschillende ondernemers, managers en werknemers van de AaBe Fabriek. Want naast het hoe, wat en waar, vinden wij het heel belangrijk dat jullie ook het ‘wie’ achter de AaBe Fabriek leren kennen. Wie zijn die mensen die hun ondernemingen geopend hebben in de AaBe Fabriek en er nu elke dag staan om jullie, de bezoeker, van alle gemakken te voorzien? 

Peter Michels, 54 jaar oud, is de gepassioneerde bedrijfsleider van Pronto Wonen. Hij verkoopt al vanaf zijn 18e meubels en andere attributen voor in huis. Pronto Wonen is nu drie jaar te vinden op het AaBe terrein. Peter is ook werkzaam geweest bij Profijt Meubel, een andere meubelzaak die tevens ook te vinden is in de AaBe Fabriek.

Oorspronkelijk was winkelketen Pure Wood gevestigd op de plek waar Pronto Wonen zich nu bevindt. Het liep niet lekker met Pure Wood. Er lag al een geruime tijd het plan om de winkel te verhuizen. Uiteindelijk is Pronto Wonen gelijktijdig met nog vier andere ketens, mede door inzet van Bert Vriends, naar de AaBe Fabriek toe verhuisd. “Ik ben er nog steeds van overtuigd dat dit een ontzettend goede stap voor onze handelszaak is geweest, want wat ben ik fan geworden van deze locatie.” Vertelt Peter. “Het is overzichtelijk, heeft goede parkeermogelijkheden en het aanbod is zeer divers. Voor ieder is er wat wils.”

Inspireren
Peter vertelt dat Pronto Wonen in drie jaar tijd een grote klantenbase heeft opgebouwd. Er zijn klanten die maandelijks terugkomen naar de meubelwinkel, puur om inspiratie op te doen voor hun eigen huis. “Dat vind ik het mooiste, mensen helpen door ze te inspireren. Er wordt vaak naar onze mening gevraagd. Over bijvoorbeeld welk behang het beste gebruikt kan worden bij een bepaalde bank of met welke verf de muur het mooiste kleur. Dit, terwijl we deze producten niet verkopen in onze winkel.” De klanten van Pronto Wonen zien Peter en zijn werknemers als interieur experts en nemen hun oordeel zeer serieus.

Vochtig avontuur
Peter vertrekt vrijwel iedere ochtend met een glimlach op zijn gezicht naar zijn werk. Toch was er één ochtend die uitmondde in een vochtig avontuur en een ietwat minder vrolijke Peter. Peter is, zoals eerder benoemd, ook werkzaam geweest bij Profijt Meubel. Het is van essentieel belang dat het AaBe-pand zo goed mogelijk beveiligd is tegen brandgevaar. Met de beveiliging zat het goed, zo goed zelfs dat de sprinklers op een blauwe maandagochtend de winkel, zonder dat er brand was, aansprongen. Er lagen door de gehele ruimte enorme plassen water. Met man en macht is er met emmers, handdoeken en bezems voor gezorgd dat de plek zo snel mogelijk weer watervrij werd gemaakt. Een bewijs van de betrokkenheid dat heerst tussen de AaBe’ers. Alle collega-ondernemingen hielpen mee, evenals enkele vroege bezoekers van het terrein. Iets dat Peter altijd bij is gebleven. “Na een paar uur hard werken was al het water verdwenen, er werd een klein feestje gevierd onder het genot van een lekkere koffie en een klein hapje. Daarna kon iedereen weer verder met de dagelijkse bezigheden.” Vertelt Peter Lachend.

Voorbeeld
Het opmerkelijkste vindt Peter dat hij tegenwoordig nog altijd Tilburgers tegenkomt die voor het eerst bij de AaBe Fabriek zijn. “Zo’n locatie pas zo laat ontdekken! Desondanks hoor ik tijdens datzelfde eerste bezoek immer louter lof.” Aldus Peter. Volgens hem ziet de toekomst van het AaBe terrein er zeer rooskleurig uit. “Ik vind het AaBe terrein een voorbeeld voor de rest van Nederland, ik denk dat het niet lang meer duurt voordat diverse grote steden dit concept overnemen.”

Deze artikelen vind je bij:

Pronto Wonen