Onze winkels Onze winkels Onze openingstijden Openings tijden Vind jouw winkel Vind jouw winkel Onze horeca
Terug naar overzicht

Wie Aa zegt moet ook Be zeggen

In de terugkerende reeks ‘wie Aa zegt moet ook Be zeggen’ gaan we in gesprek met de verschillende ondernemers, managers en werknemers van de AaBe Fabriek. Want naast het hoe, wat en waar, vinden wij het heel belangrijk dat jullie ook het ‘wie’ achter de AaBe Fabriek leren kennen. Wie zijn die mensen die hun ondernemingen geopend hebben in de AaBe Fabriek en er nu elke dag staan om jullie, de bezoeker, van alle gemakken te voorzien? 

Deze keer leren we Roy van Gool kennen, clusterleider van drie filialen van Pets Place & Boerenbond. 15 jaar lang was hij bedrijfsleider van twee filialen, tot er een halfjaar geleden een nieuwe uitdaging op zijn pad kwam. Het nieuwste pand, gelokaliseerd op het AaBe terrein, had een nieuwe leidinggevende nodig. Een uitdaging die Roy niet uit de weg kon gaan. Samen met zijn gemotiveerde werknemers werkt hij hard om ervoor te zorgen dat zijn klanten met een voldaan gevoel zijn winkelketen richting huis verlaten.

“Klanten vinden het belangrijk om gehoord én gezien te worden. Het gaat er bij ons niet per se om dat we al onze producten kwijtraken, nee, ik vind het juist belangrijk dat we naast het verkopen van kwaliteitsproducten, de klant eveneens voorzien van nuttige verzorgingsadviezen of oplossingen voor verschillende problemen.” Vertelt Roy. Dit zie je ook terug in de uitstraling van de winkel. Op vriendelijke wijze werden we verwelkomt door zijn werknemers, met uiteraard een heerlijk bakje koffie.

Een juiste match
Als zijn werknemers allen goed in hun vel zitten, verkoopt de winkel zichzelf, zo geeft Roy aan. Mensen komen graag langs om even een praatje te maken en te kijken naar de schattige cavia’s of konijntjes die vrolijk rondhuppelen. Anderhalf jaar geleden is dit filiaal van Pets Place & Boerenbond op het AaBe terrein terecht gekomen. Volgens Roy past het als een dop op een stift, perfect. De AaBe Fabriek staat bekend om haar diversiteit, dat nog beter tot zijn recht komt door de toevoeging van deze winkel. Deze diversiteit is volgens Roy essentieel voor de populariteit van het AaBe terrein. Dit maakt de AaBe Fabriek uniek.

Leiderschap
Zo bevalt de locatie van de winkelketen Roy erg goed. Klanten komen werkelijk overal vandaan. “Ik vind het leuk zoveel verschillende soorten mensen te leren kennen.” Aldus Roy. Vele verschillende wensen, vragen, opmerkingen of tips. Soms is het zo divers, dat het lastig is om aan alle verwachtingen te voldoen. Zo was er ooit een klant die een urenlange reis aflegde om één van zijn werknemers uit te foeteren. Roy wil hiervoor waken. Ondanks dat dit vooral een lange tijd geleden plaatsvond, draagt hij dit nog altijd met zich mee. Zijn werknemers zijn namelijk enorm belangrijk voor hem, belangrijker dan je normaal ziet bij een winkelketen, zo oogt Roy. Een goede baas is volgens hem open, eerlijk en bovenal betrokken.

Toekomst
Roy voorziet een lang en gelukkig huwelijk tussen Pets Place & Boerenbond en de AaBe Fabriek. “Deze plek blijft maar groeien, hopelijke groeit de parkeerplaats even snel mee.” Grijnsde Roy tot slot met een knipoog.

Deze artikelen vind je bij:

Boerenbond – Pets Place – Vets Place