Onze winkels Onze winkels Onze openingstijden Openings tijden Vind jouw winkel Vind jouw winkel Onze horeca
Terug naar overzicht

Wie Aa zegt moet ook Be zeggen

In de terugkerende reeks ‘wie Aa zegt moet ook Be zeggen’ gaan we in gesprek met de verschillende ondernemers, managers en werknemers van de AaBe Fabriek. Want naast het hoe, wat en waar, vinden wij het heel belangrijk dat jullie ook het ‘wie’ achter de Aabe Fabriek kennen. Wie zijn die mensen die hun ondernemingen geopend hebben in de AaBe Fabriek en er nu elke dag staan om jullie, de bezoeker, van alle gemakken te voorzien?

Michel de Hart is getrouwd en heeft twee kinderen, van zes en tien. Ongeveer een jaar geleden is hij gestart bij Jumbo AaBe, als ondernemend filiaalmanager. Dat betekent dat hij geen franchisenemer is, maar wel de vrijheid heeft van een ondernemer.

Michel woont in Waalwijk en komt oorspronkelijk uit Heusden. Zijn opa was daar groenteboer, die ging destijds nog met een wagen langs de deuren om zijn groentes te verkopen. Michel ging als kind wel eens met hem mee, maar dat hij zelf in de food zou eindigen, dat had hij niet verwacht. Hij had vroeger namelijk veel meer interessere in computers. Dat leidde ertoe dat hij informatica ging studeren, toch gaf hem dit niet de voldoening die hij zocht. Zijn bijbaantje als vakkenvuller in de Edah – dat vond hij wél heel leuk.

“Ik hou van eten van en drinken, toen ook al. Je werkt met food, maar ook met mensen. Ik voelde me daar wel lekker thuis, zo ben ik in de supermarkt wereld terechtgekomen.”

Naar Jumbo
Michel heeft er toen voor gekozen om, via Jumbo, de opleiding ‘Small business & retail management’ te volgen op Avans. In 2016 is hij voor eerst in een supermarkt in Tilburg geland, De Jumbo supermarkt op het Pater vanden Elsenplein. Inmiddels is hij alweer een jaar de filiaalmanager van Jumbo AaBe. Volgens Michel een van de tofste winkelgebieden van Tilburg.

Dat deze Jumbo een stuk groter is dan zijn vorige zorgt meteen ook voor meer uitdaging, er werken namelijk zo’n 180 mensen waar hij verantwoordelijk voor is. Erg vindt hij dat niet, sterker nog, de omgang met zijn collega’s vindt hij het leukste aspect van zijn werk.

Zijn voorganger was bestuurslid van de AaBe Fabriek. Michel moest zelf maar kijken of hij daaraan mee wilde doen – nou, het leek hem geweldig. Hij heeft de taak met twee armen aangepakt en doet het nog steeds met veel plezier. Hij vindt het erg leuk om een beetje te kunnen ondernemen en kan, naar eigen zeggen, veel leren van de andere bestuursleden. Daarnaast vindt hij het belangrijk dat deze kant van de AaBe Fabriek (de kant van het parkeerdek) ook vertegenwoordigd wordt in het bestuur.

“Ik beslis mee, denk mee, vul aan en ondersteun het bestuur waar nodig. Bijvoorbeeld wanneer we met AaBe een evenement organiseren.”

 

De AaBe Fabriek is uniek!

“Kijk eens naar de tijd dat de AaBe Fabriek nog een actieve textielfabriek was. Iedere Tilburger had hier wel een familielid werken. De AaBe Fabriek zit dus ook echt vast aan Tilburg en haar inwoners.”
De AaBe Fabriek heeft daarom ook echt meerwaarde voor Tilburgers die, volgens Michel, stiekem best trots zijn op hun stad.

“Het feit dat daar dan een retailpark in gerealiseerd is heeft voor de Tilburger ook echt meerwaarde. Ze kunnen hier heenkomen, de historie aanraken én gratis parkeren. Dat wordt ook echt gewaardeerd. AaBe wordt als merk opnieuw uitgedragen, ook nu de authentieke textiel opnieuw te koop is. Je hebt hier alles onder een dak, dat dragen we ook samen uit, met alle ondernemers.”

De toekomst van de AaBe Fabriek

Michel wilt dat mensen van buiten de stad, wanneer ze aan Tilburg denken, ook meteen aan de AaBe Fabriek denken. In de bekendheid van het winkelcentrum buiten Tilburg valt dus nog een aantal slagen te halen.
“Qua shopping zit bij de AaBe Fabriek helemaal goed. Wel zouden wel meer kunnen doen met de beleving er omheen. Dat AaBe écht een middagje uit wordt. AaBe heeft een kei sterk merk dat we naar buiten dragen. Het is herkenbaar en vast te pakken.

De visie van de Jumbo in de AaBe fabriek is ‘thuiskomen’. Het gevoel dat je hebt wanneer je, na een vakantie, weer in je eigen bedje slaapt. Dat gevoel moet je ook krijgen wanneer je weer naar je ‘eigen’ Jumbo gaat. Jezelf thuis voelen in de Aabe Fabriek én in Jumbo AaBe, dat is waar Michel met zijn team voor gaat!

 

 

 

Deze artikelen vind je bij:

Jumbo