Onze winkels Onze winkels Onze openingstijden Openings tijden Vind jouw winkel Vind jouw winkel Onze horeca
Terug naar overzicht

Zo kies je jouw perfecte vloer!

Een vloer is een belangrijke sfeerbepaler in jouw huis. Daarom moet hierin een doordachte keuze in worden gemaakt. Wat past er bij jouw stijl? Ga je voor een stoer randje of hou je meer van klassiek, natuurlijk of landelijk. Lees het onderstaand artikel en raak geïnspireerd door alle mogelijkheden.

Waar moet je aan denken?
Als je een keuze gaat maken voor een vloer moet je met verschillende zaken rekening houden. Allereerst met jouw persoonlijke stijl, maar bijvoorbeeld ook met het materiaal, de afwerking en de kleur. Dit zijn zaken waar je goed over na moet denken.

Klassiek
Wist je dat je door vloerstroken in de breedte te leggen je een kamer ruimer kan laten lijken? Ja, dus! Een goed voorbeeld van een klassieke vloer is kiezen voor een donkere kleur. Dit is een echte binnenkomer. Combineer het met meubels in neutrale kleuren en verschillende texturen, zo maak jij bij uitstek een klassieke indruk.

Licht
Niet veel mensen kiezen voor een lichte vloer. Op een witte vloer zie je eerder viezigheid maar het heeft ook veel voordelen. De ruimte lijkt namelijk met een lichte vloer een stuk ruimer. Echter moet je wel voorkomen dat het je huis kil maakt, doe dit door meubels te selecteren die in contrast zijn met de vloer. Kies bijvoorbeeld voor een gekleurde stoffen bank, om het toch huiselijk te maken. Wil je de ruimte stoerder maken kies dan voor ijzeren of metalen kasten met patronen. Daarnaast kun je met accessoires wonderen verrichten! Fleur de boel op met bloemen, kaarsen of kussens in frisse kleuren.

Knus
Als je van knus houdt kies dan voor een houten vloer. Een donkerdere kleur hout zorgt voor een warm gevoel. Je kan zelfs spelen met kleurnuances in het hout om de vloer een persoonlijke touch te geven. Dit kan goed gecombineerd worden met kleurrijke meubels. Probeer om de ruimte een mooi geheel te laten vormen door de nerven van de meubels en vloer overeen te laten komen.

Egaal
Het voordeel van een egale vloer in een neutrale kleur is dat je het met bijna alles kan matchen. Daarbij is het ook makkelijk schoon te maken. Ideaal voor mensen die op z’n tijd graag van interieur veranderen. Je hoeft zo niet veel handelingen te verrichten om telkens een nieuwe sfeer neer te zetten.

Een betonlook vloer in een neutraal grijze kleur heeft als voordeel dat het met iedere stijl te combineren is. Of je nu een landelijk interieur hebt, meer de design kant op gaat of toch kiest voor basic met een industrieel randje. Vul deze vloer aan met licht hout, rieten stoeltjes, een geschuurde leren bank of witte kuipstoelen, succes verzekerd!

Nu helemaal ready om een vloer uit te kiezen? In de Aabe Fabriek is er genoeg keuze! Stap eens binnen bij Leen Bakker of Kwantum.

Deze artikelen vind je bij:

Leen Bakker Kwantum