Onze winkels Onze winkels Onze openingstijden Openings tijden Vind jouw winkel Vind jouw winkel Onze horeca

Pompoensoep met basilicumolie

Ingrediënten 

1 pompoen
3 el olijfolie
1 ui
1 l groentebouillon
100 ml olijfolie extra vierge
20 g basilicum
1 teen knoflook
1 snufje zout
1 snufje peper

 

Bereidingswijze

  1. Boen de pompoen schoon, snijd hem in parten en verwijder de zaadlijsten. Schillen hoeft niet. Snijd het vruchtvlees in stukjes van ca. 2 cm
  2. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui 3 min. aan. Voeg de pompoen toe en bak 2 min. mee. Schenk de groentebouillon erbij en breng aan de kook. Laat op laag vuur 20 min. koken.
  3. Doe de olijfolie extra vierge in de beker van de staafmixer. Houd mooie blaadjes basilicum achter voor garnering. Haal de blaadjes van de rest van de basilicum en voeg ze met de knoflook toe aan de olie.
  4. Pureer het met de staafmixer tot een glad dik mengsel. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Pureer de soep met de staafmixer glad. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel over de kommen en schenk de basilicumolie er in een spiraal/swirl op.
  6. Garneer met de achtergehouden basilicum.

 

Recept: Jumbo

WANTED, voor de AaBe-Dag op 21 september!
  • Heeft u bij de AaBe textielfabriek gewerkt of kent u nog oud-werknemers?
  • Heeft u nog oude materialen afkomstig uit de AaBe Fabriek thuis liggen?
  • Heeft u nog bijzondere verhalen over de vroegere AaBe Fabriek?